Dbałość o każdy szczegół

Eleganckie i przestronne sale weselne

Zawsze wspaniała zabawa

Wieloletnie doświadczenie

Wykwintne menu

Stylowe i modne dekoracje

Wesela

 

Posiadamy wieloletnie doświadczenie w organizacji przyjęć weselnych. Dokładamy wszelkich starań aby uczynić Państwa przyjęcie niezapomnianym i wyjątkowym wydarzeniem, które na długo pozostanie w pamęci.

Wesela organizowane w naszej restauracji słyną ze smacznych i wykwintnych potraw, zawsze miłej i wykwalifikowanej obsługi oraz świetnej zabawy, którą umożliwia obszerna sala taneczna.

Organizujemy przyjęcia weselne do 140 osób.

Naszym klientom oferujemy kompleksową organizację przyjęcia weselnego, składa się na nią: wynajęcie restauracji, udekorowanie sal, przygotowanie potraw i napojów oraz zapewnienie obsługi na najwyższym poziomie.

Cena przyjęcia weselnego uzależniona jest wyłącznie od ilości gości i ustalonego jadłospisu, nie występują żadne dodatkowe koszty.

Propozycje menu

Zupy (1 zupa do wyboru):

  • rosół staropolski z makaronem
  • krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
  • zupa pomidorowa po nysku z grzankami
  • zupa pieczarkowa z makaronem
  • zupa borowikowa z grzankami

Mięsa (co najmniej 3 rodzaje do wyboru):

  • kotlet schabowy
  • filet z kurczaka panierowany
  • kotlet de Volaille
  • rolada wołowa nadziewana
  • kotlet po nysku
  • pieczeń z karczku ze śliwką
  • udka pieczone
  • kotlet francuski

Dodatki (co najmniej 2 do wyboru):

  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki puree
  • kluski śląskie
  • ćwiartki ziemniaczane opiekane
  • ryż gotowany

Sosy (1 do wyboru):

  • sos pieczeniowy
  • sos pieczarkowy
  • sos myśliwski

Surówki (3 do wyboru):

  • sałatka Coleslav
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z kapusty kiszonej
  • surówka z kapusty białej
  • surówka z kapusty czerwonej
  • marchewka z groszkiem
  • surówka z marchewki
  • buraczki czerwone
  • Fasolka szparagowa
  • warzywa blanszowane

Zakąski (co najmniej 4 do wyboru):

  • półmisek wędlin (mięsa pieczone, pasztet, szynka, baleron, kabanosy)
  • jajko molle
  • jajka w sosie tatarskim
  • pomidor po węgiersku
  • koreczki z serem i wędliną i warzywami
  • kura w galarecie
  • schab w galarecie
  • szynka w sosie prowansalskim
  • szynka w galarecie
  • zestaw warzyw świeżych lub konserwowych
  • zimne dipy
  • sery twarde i dojrzewające
  • pieczywo mieszane
  • masło czosnkowe

Dania gorące (co najmniej 3 do wyboru):

  • barszcz z krokietem
  • żurek z jajkiem i białą kiełbaska
  • bogracz ( zupa gulaszowa węgierska)
  • stek z pieczarkami
  • klopsiki w sosie pomidorowym lub grzybowym
  • flaki wołowe
  • udko z kurczaka
  • bigos staropolski
  • gołąbki wiejskie z sosem
  • szaszłyk wieprzowy lub drobiowy
  • kurczak po chińsku z ryżem i surówką
  • boczek zapiekany ze śliwką kalifornijską

Sałatki:

  • jarzynowa tradycyjna
  • grecka (sałata, pomidor oliwki, ser fata sos)
  • węgierska (papryka, pomidor, kukurydza, cebula, sos)
  • śledziowa (śledź, jajko ogórek groszek, cebula, majonez)
  • tortellini (tortelini, ogórek pomidor, koper rzodkiewka sos)
  • neapolitańska (sałara, tuńczyk, jajko ser żółty, sos)
  • francuska (seler, ananas, szynka, kukurydza, sos)
  • ruska (ziemniaki, ogórek, cebula, groszek, majonez)
  • żydowska (ziemniaki, ogórek konserwowy, śledź, majonez)

Ryby:

  • śledź po japońsku
  • śledź pod pierzynką śmietanową
  • śledź po węgiersku
  • śledź po meksykańsku
  • śledź tradycyjny w oleju
  • koreczki śledziowe
  • ryba po grecku

Desery:

  • lody firmowe z owocami, bitą śmietaną i polewami
  • szarlotka z lodami i bitą śmietaną
  • owoce sezonowe i egzotyczne

Napoje:

  • napoje zimne i gorące podawane bez ograniczeń według życzeń gości
  • kawa
  • herbata
  • soki owocowe w dzbankach
  • napoje owocowe gazowane
  • woda mineralna gazowana i niegazowana

Oferta specjalna:

Na życzenie gości oferujemy przygotowanie specjalnego, ozdobnego stołu szwedzkiego, zawierającego regionalne specjały (szynki, pasztety, regionalne przekąski etc.). Stół jest ustawiany na osobnej sali i umożloiwia gościom wygodny dostęp do regionalnych przekąsek i specjałów, stanowiących oryginalne urozmaicenie weselnego menu.

Dekoracje sal weselnych

W zależności od życzeń i upodobań gości naszej restauracji, oferujemy różne rodzaje dekoracji sal weselnych. Dekoracje różnią się kolorystyką, kompozycją i zastosowanymi elementami.

Dekorując sale weselne używamy kwiatów, ozdobnych zasłon, wstęg i innych stylowych elementów. Istotnym elementem tworzonych kompozycji są ozdobne świeczniki, które tworzą w sali niepowtarzalny nastrój.

Zawsze wspaniała zabawa

Zobacz galerie zdjęć