Propozycje menu
Zupy (1 zupa do wyboru):
- rosół staropolski z makaronem
- krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
- zupa pomidorowa po nysku z grzankami
- zupa pieczarkowa z makaronem
- zupa borowikowa z grzankami
Mięsa (co najmniej 3 rodzaje do wyboru):
- kotlet schabowy
- filet z kurczaka panierowany
- kotlet de Volaille
- rolada wołowa nadziewana
- kotlet po nysku
- pieczeń z karczku ze śliwką
- udka pieczone
- kotlet francuski
Dodatki (co najmniej 2 do wyboru):
- ziemniaki z wody
- ziemniaki puree
- kluski śląskie
- ćwiartki ziemniaczane opiekane
- ryż gotowany
Sosy (1 do wyboru):
- sos pieczeniowy
- sos pieczarkowy
- sos myśliwski
Surówki (3 do wyboru):
- sałatka Coleslav
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- marchewka z groszkiem
- surówka z marchewki
- buraczki czerwone
- Fasolka szparagowa
- warzywa blanszowane
Zakąski (co najmniej 4 do wyboru):
- półmisek wędlin (mięsa pieczone, pasztet, szynka, baleron, kabanosy)
- jajko molle
- jajka w sosie tatarskim
- pomidor po węgiersku
- koreczki z serem i wędliną i warzywami
- kura w galarecie
- schab w galarecie
- szynka w sosie prowansalskim
- szynka w galarecie
- zestaw warzyw świeżych lub konserwowych
- zimne dipy
- sery twarde i dojrzewające
- pieczywo mieszane
- masło czosnkowe
Dania gorące (co najmniej 3 do wyboru):
- barszcz z krokietem
- żurek z jajkiem i białą kiełbaska
- bogracz ( zupa gulaszowa węgierska)
- stek z pieczarkami
- klopsiki w sosie pomidorowym lub grzybowym
- flaki wołowe
- udko z kurczaka
- bigos staropolski
- gołąbki wiejskie z sosem
- szaszłyk wieprzowy lub drobiowy
- kurczak po chińsku z ryżem i surówką
- boczek zapiekany ze śliwką kalifornijską
Sałatki:
- jarzynowa tradycyjna
- grecka (sałata, pomidor oliwki, ser fata sos)
- węgierska (papryka, pomidor, kukurydza, cebula, sos)
- śledziowa (śledź, jajko ogórek groszek, cebula, majonez)
- tortellini (tortelini, ogórek pomidor, koper rzodkiewka sos)
- neapolitańska (sałara, tuńczyk, jajko ser żółty, sos)
- francuska (seler, ananas, szynka, kukurydza, sos)
- ruska (ziemniaki, ogórek, cebula, groszek, majonez)
- żydowska (ziemniaki, ogórek konserwowy, śledź, majonez)
Ryby:
- śledź po japońsku
- śledź pod pierzynką śmietanową
- śledź po węgiersku
- śledź po meksykańsku
- śledź tradycyjny w oleju
- koreczki śledziowe
- ryba po grecku
Desery:
- lody firmowe z owocami, bitą śmietaną i polewami
- szarlotka z lodami i bitą śmietaną
- owoce sezonowe i egzotyczne
Napoje:
- napoje zimne i gorące podawane bez ograniczeń według życzeń gości
- kawa
- herbata
- soki owocowe w dzbankach
- napoje owocowe gazowane
- woda mineralna gazowana i niegazowana
Oferta specjalna:
Na życzenie gości oferujemy przygotowanie specjalnego, ozdobnego stołu szwedzkiego, zawierającego regionalne specjały (szynki, pasztety, regionalne przekąski etc.). Stół jest ustawiany na osobnej sali i umożloiwia gościom wygodny dostęp do regionalnych przekąsek i specjałów, stanowiących oryginalne urozmaicenie weselnego menu.